Ruokapöydän ostajan opas: Näin löydät uuden ja oikeankokoisen pöydän

Pyöreä, neliö vai suorakaide? Pöydän pintaan puuta, laminaattia vai lasia? Kuinka suuri pöytä ruokailutilaan mahtuukaan? Uuden ruokapöydän hankkimisessa on monta asiaa, jotka voivat mietityttää. Siksi kokosimme vinkit ruokapöydän valintaan. Maistuvia hetkiä!

Ruokapöytä on monen kodin keskus. Sen äärellä jaetaan aamun lehti ja päivän kuulumiset, tehdään etätöitä ja läksyjä sekä tietysti syödään yhdessä. Yksi uuden pöydän tärkeimmistä hankintakriteereistä onkin riittävän suuri koko.

Ruokailijoiden määrän ja pituuden lisäksi valintaan vaikuttaa ruokailutilan suuruus. Keittiö tai ruokailutila kannattaa mitata aina ennen pöytäostoksille lähtöä. Myös pöydän pintamateriaaleja kannattaa vertailla. Pöydän pitää kestää arjessa kuumuutta, kosteutta ja kolhuja.

Ruokapöytä on kodin iso hankinta. Kun satsaat laatuun ja huollat säännöllisesti, hyvä ruokapöytä pysyy mukana menossa jopa vuosikymmeniä.

Löydä itsellesi sopiva ruokapöytä – ota nämä asiat huomioon:

Julkaistu 20.7.2017