Mikkelin Asuntomessut 2017: Näihin sisustusideoihin ihastuimme messutaloissa — kokeile myös kotona!

Asuntomessuja vietetään Mikkelissä 14.7.-13.8.2017. Vierailimme kauniin Saimaan rannalla ja tutustuimme etukäteen Mikkelin Asuntomessujen 31 kohteeseen, jotka ovat täynnä uusinta talotekniikkaa ja sisustusta. Tässä inspiroivimmat sisustusratkaisut ja kiinnostavimmat sisustusideat, joita on helppo kokeilla myös kotona. 

Vepsäläinen on mukana Asuntomessuilla useassa eri kohteessa. Mikkelin Vepsäläisen sisustussuunnittelija Tanja Luoma-Aho on sisustanut kohteen 12 Honka Ankkuri. Vepsäläisen Espoon päämyymälän sisustussuunnittelija Johanna Koistinen on sisustanut kohteen 23 Vahvaselkä. Lisäksi löydät Vepsäläisen valikoimiin kuuluvia huonekaluja muun muassa messutaloista Sievitalo Tunturikoivu 140 (kohde 1), Wave (kohde 5), Sievitalo Villa Kotikallio (kohde 7), Kontio Toive (kohde 11) ja Muuramen Helmi (kohde 19).

 

Rentous on makuuhuoneen ykkösjuttu 

Tutustu kohteissa: 11 Kontio Toive, 5 Wave ja 12 Villa Ankkuri 

Unohda armeijatyylinen petaus. Asuntomessujen ihanimmissa makuuhuoneissa lakanat ja viltit ovat rennosti rytyssä eikä niitä ole kätketty päiväpeitteen alle. 

Kauniit pellavalakanat, muutama värikäs koristetyyny ja jättilangasta neulottu torkkupeite houkuttelevat heittäytymään pienille torkuille. Plussaa myös siitä, että rento petaus säästää aikaa aamuisin.

 

Pehmoiset matot tuovat tuulahduksen Marokosta

Tutustu kohteissa: 11 Kontio Toive ja 19 Muuramen Helmi 

Ylellinen mustavalkoinen paimentolaismatto nousi jokunen vuosi sitten trendi-ilmiöksi, mutta todellisuudessa marokkolaishenkisiä mattoja on käytetty osana suomalaista sisustusta jo vuosikymmeniä sitten. Kaunein esimerkki mattojen käytöstä on Alvar Aallon aikoinaan suunnittelema Villa Mairea – ja jos marokkolainen paimentolaismatto toimi Aallon aikana, se toimii taatusti tästä eteenpäinkin. 

Asuntomessuilla ihastuimme erityisesti näihin harmonisiin yhdistelmiin: Kontio Toiveessa (kohde 11) pehmeä ja perinteinen matto oli yhdistetty Adean pelkistettyyn Plateau-pöytään. Muuramen Helmessä (kohde 19) pehmoinen matto oli saanut kumppanikseen Muuramen lasipintaisen Viisto-pöydän.

 

Yhdistele muotoja ja pistä kontrastit kohdillaan 

Tutustu kohteissa: 1 Sievitalo Tunturikoivu 140 

Tämä pieni työpiste Sievitalo Tunturikoivussa (kohde 1) on kuin oppikirjaesimerkki erilaisten materiaalien ja muotojen yhdistelystä. Verner Pantonin suunnittelema ja Vitran valmistama veistoksellinen Panton-muovituoli on hyvä vastakohta kulmikkaalle työpöydälle ja karhealle matolle. Patinoitunut tölkki ja punottu kori taas viihtyvät Kartellin Componibili-säilytyskalusteen seurassa.

 

Kaunein väripari? Harmaan ja ruskean liitto 

Tutustu kohteissa: 12 Villa Ankkuri ja 5 Wave 

Muistatko vielä ajan, jolloin tiettyjä värejä ei yhdistelty? Oli ehdottomia kieltoja, kuten että oranssia ei paritettu pinkin kanssa, sininen ja ruskea olivat huono ajatus ja sisustusvärit taittuivat joko beigeen tai harmaaseen. Onneksi moisista ajatuksista on päästy. 

Tämä tuli selväksi, kun katselimme esimerkiksi Villa Ankkurin (kohde 12) ja Waven (kohde 5) harmaan, mustan ja ruskean sävyjen harmoniaa. Täydellistä!

 

Sivupöydät nousevat olohuoneen pääosaan 

Tutustu kohteissa: 19 Muuramen Helmi, 1 Sievitalo Tunturikoivu 140 ja 7 Sievitalo Villa Kotikallio 

Sohvapöytä on vähän kuin olohuoneen taitava sivuosaesittäjä. Moni hehkuttaa tiettyä sohvaa tai designnojatuolia, mutta itse asiassa sohvapöytä on hyvin olennainen osa olohuoneen mukavuutta. Sille voi laskea kahvikupin, kirjan, kaukosäätimen tai, jos sallitaan, jalat. Sohvapöytä toimii myös kauniiden koristeasetelmien ja kukkien jalustana. 

Asuntomessuilla sohvapöydät ovat nousseet olohuoneen paraatipaikalle. Suosikkejamme ovat etenkin pelkistetyt marmoripöydät sekä pöytäyhdistelmät, jotka kootaan useammasta samantyylisestä mutta erikokoisesta pöydästä. Sohvapöydän pieni koko ja keveys takaavat sen, että laskutilaa saa siirrettyä juuri sinne, missä sitä tarvitsee.

 

Luonnonmateriaalit paranevat vanhetessaan 

Tutustu kohteessa: 11 Kontio Toive 

Kaiken uuden, virtaviivaisen ja vastavalmistuneen keskellä huomaa tavallistakin paremmin, millainen lämpö ja aitous luonnonmateriaaleista huokuu. Katsetta houkuttelevat puoleensa etenkin puu, erilaiset punokset, nahka ja villa. 

Asuntomessuilla inspiroiduimme etenkin ruskeasta nahasta, joka vain kaunistuu vanhetessaan. Jos nappaisimme messuilta kotiin tuomisiksi jotakin, se saattaisi hyvinkin olla tämä Adean Bonnet-nojatuoli.

 

Lisää lempiväriä huonekaluihin 

Tutustu kohteissa: 19 Muuramen Helmi ja 1 Sievitalo Tunturikoivu 140 

Talonrakentajia on usein peloteltu, ettei kiintokalusteisiin kannata valita kovin rohkeita värejä, sillä ne saattavat syödä talon jälleenmyyntiarvoa. Ehkä näin onkin, mutta jos aikeena ei ole alkaa käytettyjen huonekalujen kauppiaaksi, huonekalujen värityksen kanssa kannattaa pelata. 

Ilahduimme kovasti nähdessämme Villa Muuramen Helmessä (kohde 19) Fritz Hansenin tutun Egg-nojatuolin eli tutummin Munatuolin hehkuvan violettina. Jos kerran hankkii unelmiensa tuolin, miksei sitä tekisi unelmiensa värissä?

 

Taide tekee hyvää ja luo kodin hengen 

Tutustu kohteissa: 19 Muuramen Helmi ja 1 Sievitalo Tunturikoivu 140 

Asuntomessutalot heräävät henkiin vasta sitten, kun niissä oikeasti asutaan. Silloin ne täyttyvät kirjoista, lehdistä, leluista ja muusta henkilökohtaisesta tavarasta. Pienet ja persoonalliset esineet tekevät talosta kodin. Messuilla kannattaakin kiinnittää huomiota siihen, kuinka paljon kodin henkeen vaikuttavat persoonalliset sisustusesineet ja taidevalinnat. 

Yksi suosikkiesimerkkejämme on Muuramen Helmen (kohde 19) makuuhuone, jossa pienet grafiikantyöt on ripustettu rennoksi ryhmäksi. Myös Sievitalo Tunturikoivussa (kohde 1) taidetta on käytetty kauniisti sisustuksen värimaailman yhteen sitomisessa.

Julkaistu 20.7.2017