Huippumerkki Mum’s nyt Vepsäläisellä: kaunista ja kestävää!

Mum’s on taiteilija Outi Puron perustama designmerkki, jonka tuotteissa yhdistyvät suomalaisen muotoilun ykkösnimet sekä taidokkaat käsityötekniikat ympäri maailmaa. Kotimaisen Mum’sin matot ja sisustustekstiilit suunnitellaan Suomessa ja teetetään vastuullisesti muun muassa afrikkalaisilla käsityöläisillä. Löydät Mum’sin upeat matot ja kodin sisustustuotteet nyt Vepsäläiseltä Habitat Citycenteristä! 

 

Tutustu Mum'sin valikoimaan

 

Jos rakastat käsinkudottuja ryijyjä ja ylellisiä villamattoja, mutta kaipaat niihin modernia, pelkistettyä muotoilua, sinun on syytä tutustu Mum’siin! Löydät nyt Mum’sin matot, sisustustekstiilit ja pienet lifestyle-tuotteet Vepsäläinen Habitat Citycenterin myymälästä. 

Mum’s on vastuullinen sisustusmerkki, joka sai alkunsa vuonna 2006. Tuolloin lietolainen taiteilija Outi Puro tutustui Etelä-Afrikassa paikallisiin käsityötekniikoihin ja käsityöläisiin. Hän mietti, miten voisi tehdä heidän kanssaan yhteistyötä. Syntyi yritys, joka sai nimensä tekijöiltä: kuten Outi Puro, myös monet käsityöläisistä ovat äitejä ja työskentelevät kotoa käsin. 

Matkalla saadusta ideasta on kasvanut reilussa kymmenessä vuodessa suomalainen designmerkki, joka tunnetaan ennen muuta laadukkaista, moderneista matoistaan.

 

 

Suomalaisen suunnittelun huippunimet Mum’sin mukana 

Mum’sin tuotteet suunnitellaan Suomessa. Nimekkääseen suunnittelijajoukkoon kuuluvat muun muassa Saana ja Olli, Paavo Halonen, Susanna Vento, Maija Louekari ja Jenni Tuominen

Tuotteet valmistetaan maailmalla työpajoissa, ja Mum’s työllistää noin 50 käsityöläistä Afrikassa, Intiassa, Boliviassa ja Kambodžassa. Mum’sin ajatuksena on, että jokainen tuote suunnitellaan tekijöiden hallitsemaan perinteiseen käsityötekniikkaan sopivaksi. Tuotannossa otetaan huomioon myös käsityöläisten toiveet siitä, mikä kulloinkin on paikalliseen arkielämään sopiva tapa tehdä töitä. 

Tuotantotapa takaa, että osaa Mum’sin tuotteista saa vakiokokojen lisäksi mittatilauskoossa. Käsityönä tehdyt tuotteet ovat uniikkeja: jokainen matto, seinävaate tai tekstiili on hiukan erilainen kuin muut. 

”Siksi jokaisessa tuotteessa on myös tekijän signeeraus”, Outi Puro kertoo.

 

Mum’s-merkin äiti Outi Puro: mitkä ovat sinun suosikkituotteesi?

 

Paavo Halosen Tiger 2: ”Tämä tiikerimatto on ystävällinen talja” 

”Tiikerimaton idea syntyi, kun mietimme ihmisten lattialla pitämiä taljoja ja niiden muotoja. Tiger 2 tai Tikru, kuten suunnittelija Paavo Halonen itse sanoo, on eläin- ja ihmisystävällinen talja, lempeä ja ihana. Ajatus on, että tiikerin syliin voi käpertyä. Paksu villamatto on siitä kiva, että se toimii monessa eri koossa.”

 

Jenni Tuomisen Koala: ”Tuleva klassikko, joka on sekä ryijy että matto” 

”Tunnen suunnittelija ja kuvittaja Jenni Tuomisen jo opiskeluajalta Turun AMK:n Taideakatemiasta, ja hän on suunnitellut Mum’sille aikaisemminkin. Kun Jenni näytti minulle suunnittelemaansa koalahahmoa, sanoin, että tykkään, tehdään tästä seinävaate! Koala-ryijy on myös oman kotini seinällä. Se käy myös lattialle. 

Ryijyn lisäksi teimme koalahahmosta julisteita ja postikortteja. Koala on sympaattinen, mutta ei lapsellinen vaan ajaton. Minusta Jennin koalasta voisi tulla sisustusklassikko.”

 

Pasi Kärkkäinen-Tunkelon Savanni ja Pinta: ”Mattoja, joissa yksinkertaisuus ja ylellisyys yhdistyvät” 

”Pasi Kärkkäinen-Tunkelo on suunnitellut muun muassa Samujin printtejä. Hänen Mum´sille suunnittelemansa matot Savanni ja Pinta ovat yksinkertaisen tyylikkäitä ja ylellisiä, ja niiden sävymaailma on tarkkaan mietitty.”

Julkaistu 14.3.2018