Tue hyvismerkkejä – Sera Helsinki parantaa käsityöläisten asemaa ja tuottaa upeita mattoja

Vepsäläisen lippulaivamyymälästä Habitat Citycenteristä löydät ”hyvismerkin” Sera Helsingin. He yhdistävät nykysuunnittelun tekijämaan perinteiseen käsityötaitoon. Tuloksena on upeita, laadukkaita mattoja ja sisustustuotteita, joiden tekijät saavat työstään reilun korvauksen. Sera Helsingin tuotteet tehdään Etiopiassa. Kolmansissa maissa tapahtuva tuotanto ja sosiaalinen vastuullisuus eivät sulje toisiaan pois – päinvastoin. Merkin takana on paitsi rakkaus designiin, myös tahto taata käsityöläisille elanto.

Tiedätkö, kuka kutoo mattosi? Kysymys on tärkeä, sillä mattoteollisuudesta löytyy valitettavasti monia epäkohtia. Onneksi kuluttaja voi suosia myös yrityksiä, jotka maksavat mattojen kutojille työstä kunnollisen korvauksen ja pyrkivät parantamaan kutojien elinoloja.  

Tule tutustumaan Sera Helsinkiin Vepsäläinen Habitat Citycenter myymäläämme, Keskuskatu 6.

Julkaistu 1.6.2018