Hyvää (t)yötä - Työsuhdeunella tuottavuus kasvuun 

Puolet suomalaisista ei palaudu riittävästi yön aikana ja enemmistö herää väsyneenä. Kansallinen univaje on jo vakava riskitekijä koko kansantaloudelle. Työsuhdeuni on Vepsäläisen ja Firstbeatin hanke, jonka pyrkimyksenä on kasvattaa unen ja palautumisen arvostusta suomalaisessa työelämässä, tarjota työnantajille työkaluja henkilöstön kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämiseen ja näin parantaa yritysten tuottavuutta ja tehokkuutta.

Tyosuhdeuni_ikonit_1280x364px.jpg

Kansallisen univajeen madonlukuja

  • Vain noin 4 % työntekijöistä herää lähes aina pirteänä.
  • Univaje lisää mm. ylipainon, 2. tyypin diabeteksen, masennuksen ja useiden muiden sairauksien riskiä sekä heikentää mm. muistia, innovatiivisuutta ja suorituskykyä.
  • Vuorokauden valvominen tai muutaman tunnin päivittäinen univaje viikon ajan vastaa jopa promillen humalaa.

 

Vepsäläinen - hyvä uni on välineurheilua

Ei ole yhtä sänkyä, joka sopisi jokaiselle täydellisesti. Vepsäläisellä sängynostajalle varataan aina riittävästi aikaa käydä läpi yksilöllisiä toiveita ja tarpeita asiantuntijan kanssa, jotta jokaiselle paremman unen etsijälle löytyisi aina optimaalisin vaihtoehto maailman parhaiden sänkyjen joukosta ja oikeanlainen nukkumisen kokonaisuus. Mutta täydellisestä vuoteestakaan ei ole iloa, ellei siinä vietä tarpeeksi aikaa tai unen laatu on heikkoa. Riittävä palautuminen on aina monen tekijän summa.

 

Tyosuhdeuni_1280x720px.jpg

 

Firstbeat - hyvinvointianalyysi lisää työntekijöiden voimavaroja

Väsymykseen tottuu, eikä oman arjen kuormitustekijöitä välttämättä tunnista. Oma olo ei siis aina kerro, onko kuormituksen ja palautumisen tasapaino kunnossa. Firstbeat Hyvinvointianalyysi selvittää sydämen sykevälivaihtelun avulla elimistön yksilöllisiä stressi- ja palautumisreaktioita. Jo parikymmentä vuotta sykevälivaihtelua tutkineen Firstbeatin analytiikkaan luottavat myös maailman kovimpien ammattiurheilusarjojen joukkueet niin NHL:ssä, NBA:ssa kuin Valioliigassakin.

Jokaisen työntekijän kolmen vuorokauden mittaustulokset käydään läpi Firstbeat-valmentajan kanssa, jolloin mietitään jokaiselle sopivat keinot parantaa hyvinvointia ja jaksamista oman arjen keskellä. Yritykset saavat oman organisaatioraportin, jonka avulla on mahdollista tunnistaa riskitekijät ja miettiä Firstbeat-asiantuntijan kanssa, minkälaiset toimenpiteet tukevat työkykyä parhaiten kullakin toimialalla ja kussakin yrityksessä. Näin parannetaan koko organisaation tuottavuutta.

 

Kiinnostuitko

Työsuhdeuni on kokonaisuus, joka räätälöidään aina yrityskohtaisesti –
jätä yhteystietosi viereisellä lomakkeella tai ota suoraan meihin yhteyttä.

Jussi Lindholm
CEO, Vepsäläinen
jussi.lindholm@vepsalainen.com

Heta Warto-Tillander
Partner Manager, Firstbeat
heta.warto-tillander@firstbeat.com